Meer dan 15 jaar ervaring in koeltechniek en warmtepompen!

Airconditioning

Warmtepomp – Airco : zo maak je de juiste keuze

Warmtepompen zijn een energie-efficiënte manier om het klimaat in uw huis te reguleren. In tegenstelling tot traditionele airconditioning, die koelt door warme lucht af te voeren naar buiten en koude lucht aan te voeren, werkt een warmtepomp door warme lucht uit de buitenlucht op te nemen en deze naar binnen te blazen om uw huis te verwarmen.

Wanneer het warm is, kan de warmtepomp ook worden gebruikt als airconditioning door warme lucht naar buiten te blazen en koele lucht naar binnen te brengen.

Het koelvermogen van een airconditioner of warmtepomp is de hoeveelheid koelte die het apparaat kan produceren. Dit wordt gemeten in BTU’s (British Thermal Units) of in kW (kilowatt). Het koelvermogen van een airconditioner of warmtepomp is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte die gekoeld moet worden, de isolatie van de ruimte en de hoeveelheid zonlicht die de ruimte ontvangt.

Het is belangrijk om het juiste koelvermogen te kiezen voor uw huis of kantoor, omdat een apparaat met te weinig koelvermogen niet efficiënt zal werken en een apparaat met te veel koelvermogen zal onnodig energie verbruiken. Er zijn online koelvermogencalculatoren beschikbaar die u kunnen helpen om het juiste koelvermogen te bepalen voor uw specifieke behoeften.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het koelvermogen van een airconditioner of warmtepomp niet hetzelfde is als de koelcapaciteit. De koelcapaciteit is de hoeveelheid koelte die het apparaat kan produceren op een bepaald moment, terwijl het koelvermogen het totale koelvermogen van het apparaat is over een bepaalde periode. Als u overweegt om een airconditioner of warmtepomp aan te schaffen, is het belangrijk om beide factoren in acht te nemen bij het maken van uw keuze.