Meer dan 10 jaar ervaring in koeltechniek en warmtepompen!

Airconditioning

Airconditioning kopen: zo maak je de juiste keuze

Met een airco hou je de temperatuur in huis op een aangenaam niveau. In de winter doe je dat natuurlijk gewoon met je centrale verwarming, maar ’s zomers wil je juist dat het lekker koel is in huis. Een airco maakt dat mogelijk!

Er is niets vervelender dan je ongemakkelijk te voelen in je eigen woonkamer of niet te kunnen slapen omdat het te warm is op je slaapkamer. Een airco aanschaffen is dan ook een perfecte oplossing als het ’s zomers vaak te warm in huis is. Je wilt wel zeker weten dat je een goede aankoop doet dus daarom helpen we je aan alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

 Koelvermogen

Het koelvermogen van een airco geeft je een idee hoe groot de ruimte is die het apparaat kan koelen. Dit vermogen wordt aangegeven in het aantal watt, waarbij je per kubieke meter ongeveer 30 tot 40 watt vermogen nodig hebt. Voor een airco in de slaapkamer heb je minder vermogen nodig dan een airco die een grote woonkamer moet koelen. Vaak geven fabrikanten naast het vermogen ook aan wat de maximale ruimte is die een airco kan koelen.

Geluidsniveau

Een koele ruimte is natuurlijk prettig, maar het is niet de bedoeling dat je de hitte verruilt voor geluidsoverlast. Kijk daarom ook altijd naar het geluidsniveau van een airco. Voor een woonkamer of kantoorruimte is een geluidsniveau van 50 dB of iets meer niet zo’n probleem, maar voor een airco in de slaapkamer is het natuurlijk wel prettig als deze een beetje stil is.

Energieklasse

De energieklasse van een airco geeft aan hoe zuinig deze is in het verbruik. Dit is goed om op te letten want je wilt niet verrast worden door een hoge energierekening. Energieklasse A(++) zoals bij de Japanse topmerken is het meest zuinig en apparaten met energieklasse D, meestal ook de doe hetzelf toestellen verbruiken het meest.

Functies

Een airconditioning lijkt maar één functie te hebben: zorgen voor koele lucht. Wist je dat de meeste airco’s ook kunnen ontvochtigenen ventileren? Daarnaast zijn er ook modellen die in de winter kunnen bijverwarmen. Bij deze modellen wordt er warmte uit de buitenlucht gehaald, wat een hele efficiënte manier van verwarmen is.

Koelen
Airconditioning systemen bieden een preciese temperatuurbeheersing. U creëert steeds uw eigen
comfortklimaat en ademt gezonde, zuivere lucht in en dit zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Verwarmen
Bepaalde airconditioning systemen bieden u ook de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen, we spreken
dan over een warmtepomp. Deze installatie geeft u het hele jaar door het gewenste comfort.

Met een warmtepomp beschikt u over een systeem waarmee u kunt bijverwarmen .Met de nieuwste technieken zijn deze Aircoheaters ook zeer zuinig en goed voor het milieu. Een Aircowarmtepomp is geen elektrische verwarmingMinder verbruik dus en minder CO2uitstoot.

Zuiveren
Airconditioning systemen produceren zuivere,gezonde lucht. Alle binnendelen worden standaard uitgevoerd met uiterst efficiënte filters die stof, pollen en rook filteren. Luchtzuivering is cruciaal voor personen met allergieën, astma en copd.

Ventileren

U kunt de ventilatie tijdens de tussenseizoenen aanzetten, terwijl de airconditioning uitgeschakeld is, of de ruimte ventileren met de airconditioning door het aantal luchtwisselingen te bekomen in de ruimte waar nodig is.

Ontvochtigen
Wanneer een airconditioning op koelen staat ontrekt een airco niet enkel warmte maar ook ontvochtigt het de ruimte, zodat u een aangenaam gevoel van welzijn kunt creëren.

Hou daarbij in gedachten dat een correcte vochtigheidsgraad de groei van schimmels vermijdt.Dit is dan ook
weer positief voor personen met allergieën.

Mensen voelen zich het beste als de vochtigheidsgraad tussen 40% en 60% is en het verzekert ook een langere levensduur van elektronische toestellen (zoals pc’s,etc,..).